lunes, 6 de octubre de 2008

Catalunya: Rebuig veïnal a les 65 hores setmanals de jornada laboral

Una quarantena de veïnes s’apleguen, participen i debaten al voltant de la construcció d’alternatives.
A les 12 del migdia va començar l'acte públic a la Marquesina de la Via Júlia, que va comptar amb la presència del company Laurentino González del Sindicat de Comissions de Base (Co.Bas) i que es va desenvolupar amb la participació i interès d’una quarantena d’assistents.
La introducció es va fer a càrrec del company Pau de la Trobada Alternativa de Nou Barris, o­n va presentar la nostra voluntat de convertir la Trobada en un espai polític d'esquerres, participatiu i assembleari.
A continuació, el company Paco ens va fer una explicació de les activitats que s'estan desenvolupant des de la Comissió Laboral, que fou la promotora d'aquest acte dins de la Trobada. Va anunciar també la celebració d’un seminari d'economia, amb ATTAC, que començarà a finals d'octubre a Can Basté amb el company Arcadi Oliveras.
El company Laurentino, per la seva banda, va informar als treballadors i treballadores assistents a l'acte, del contingut d'aquesta directiva i la seva possible aprovació el mes de desembre al Parlament Europeu. Acte seguit, es va obrir un torn de paraules i es va reforçar la idea de treballar per aturar aquesta Directiva i, d'altres, com la de la Immigració (Directiva de la Vergonya) i el Pla Bolonya, mitjançant les moltes intervencions que vam tenir l'oportunitat d'escoltar.
Es va posar especial èmfasi en la necessitat de repetir aquests actes al carrer, en treure la política dels despatxos i portar-los en aquells espais públics, que compartim treballadores, joves, immigrants, dones, pensionistes...
Des de la Trobada considerem que és necessari i urgent impulsar una campanya unitària el més àmplia possible al districte. D’aquesta manera, podrem donar a conèixer el veritable abast d'aquesta mesura i mobilitzar el major número de persones possible i pressionar així el poder polític que fins ara no ha denunciat prou contundentment aquesta directiva.
Creiem que l'esquerra sindical, política i social s'ha de posar a defensar els interessos i drets dels treballadors i treballadores allunyant-se de les diferències i amb voluntat unitària. Per això, hem llençat des d'aquest acte, una autoconvocatòria pel dia 25 d'octubre a les 12 del migdia, al Casal de Barri de Prosperitat, per tal de treballar la campanya impulsada per la Xarxa Contra els Tancaments i la Precarietat en el territori, a l'àmbit de Nou Barris.
També fem una crida, tal com vàrem fer al culminar l’activitat, a la mobilització a nivell de Països Catalans:
- Barcelona: dia 7 d’octubre a les 18:30 al Passeig de Gràcia cantonada amb Provença.
- València: el mateix dimarts dia 7 a les 19h a la Plaça de Sant Agustí.

No hay comentarios: