martes, 21 de febrero de 2012

Estado español: Condenado la violenta represión polícial en Valencia.

Desde Dazibao Rojo queremos hacer llegar nuestra solidaridad de clase a los alumnos, profesores y padres del IES Luis Vives de Valencia, victimas de la sangrienta represión ordenada por el gobierno reaccionario, por el mero hecho de defender derechos básicos como tener calefacción en las aulas. Mientras el corrupto gobierno de la Comunidad valenciana se roba el dinero en obras faraónicas o en pagar a jueces, jurados o mercenarios de uniforme. Es evidente el carácter de opresión para las clases populares que tiene la "democracia" burguesa. Solo el luminoso sendero de la revolución socialista puede poner termino a la explotación y opresión de la dictadura burguesa.


foto/Navarro.


A continuación reproducimos el comunicado del profesorado del IES Luis Vives:


NOTA DE PREMSA


L’assemblea del professorat de l’IES Lluís Vives de València vol fer constar el següent:El dimecres, en les proximitats de l’institut, es va produir una violentíssima i desproporcionada actuació policial contra un grup d’estudiants concentrat fora per a protestar contra les retallades en Educació. El resultat fou de diversos alumnes ferits i contusionats, i fins i tot un detingut, lesionat, emmanillat i portat a la comissaria de Sapadors. Aquestes actuacions violentes, desproporcionades i fora de qualsevol lògica democràtica contra adolescents i menors, tractats com a delinqüents, s’han produït també al llarg del dijous i divendres següents, tant al voltant de l’IES Lluís Vives com al carrer Colom, la Gran Via Ferran el Catòlic i prop de la Comissaria de Sapadors.

Com a assemblea de professors, expressem la nostra més enèrgica repulsa a aquesta mena d’actuacions, que sens dubte s’emmarquen en els intents reiterats de les nostres autoritats per tal de desprestigiar l’ensenyament públic i criminalitzar-nos a tots els que estem compromesos com a professors, personal no docent, estudiants i famílies en la dignificació de l’educació pública.

Per altra banda, manifestem el nostre rebuig més absolut davant les insidioses paraules del diari ABC, del dissabte 18 de febrer, on s’afirmava, entre d’altres declaracions ofensives per a la nostra tasca docent, que “los profesores habrían garantizado el aprobado a quienes tomaran parte en las manifestaciones, sin tener en cuenta tampoco las faltas de asistencia que están obligados a computar”.

Així mateix, volem fer arribar la nostra solidaritat i el nostre suport incondicional a les famílies i a totes les persones agredides, físicament i moralment, per aquesta incomprensible  i consentida fúria policial.

Durant els propers dies, els nostres esforços més immediats estaran dedicats a recomposar l’estabilitat psíquica i emocional del nostre alumnat i de les seues famílies. Però, sense oblidar-nos de denunciar formalment aquestes actuacions i reclamar responsabilitats penals i polítiques per als qui han promogut aquest despropòsit.

A més a més, continuarem denunciant els atacs als serveis públics –i particularment a l’educació pública– així com  la criminalització que els governants intenten fer dels seus empleats  per desprestigiar-los.València, 19 de febrer de 2012

No hay comentarios: