sábado, 23 de julio de 2011

Noruega: Maoístas condenan brutales atentados.

Declaración de Servir al Pueblo - Liga Comunista de Noruega (Tjen folket – kommunistisk forbund) condena los atentados terroristas en Oslo, como ajenos a la lucha del proletariado y ejemplo del efecto nefasto de los fundamentalismos religiosos de todo signo.

Desde DR. nos sumamos a la condena de estos actos de barbarie que apunta en su autoria a grupos neo-fascistas y nos unimos al dolor de los sectores populares de Noruega.

Tjen folket fordømmer terror

Tjen folket sender tanker til de som er ramma. Mye tyder på at bomben i mot regjeringskvartalet og skytinga på Utøya er et koordinert terrorangrep. Tjen folket fordømmer slike angrep på sivile.
Vår holdning til slike terrorangrep er krystallklar, slik vi formulerte det i teksten Kommunisme mot terrorisme i fjor:
Utdrag fra denne:
Terrorisme som strategi for frigjøring er et blindspor. Terrorisme skyver folk vekk fra målene til terroristene og gir herskerne friere tøyler til økt undertrykking.
Ingen vet nå hvem som står bak, og vi skal ikke spekulere i det. Det er mange ting som kan skape hat mot den norske staten og regjeringspartiene. Men uansett hvilke motiver de har, vil slike angrep føre til hat og frykt blant folk. Slike angrep kan også misbrukes til mer overvåking, mer rasisme og mer trakassering.
Vi sender våre tanker til familier som er rammet og vi sender vår solidaritet til de som opplever en fryktelig situasjon i dag, spesielt til de som er hardest rammet og spesielt de på Utøya og familie og venner av flere hundre ungdommer på AUF sin sommerleir.
En del terrorangrep de siste årene i vestlige land har vært motivert av vestlig krig i Afghanistan. Tjen folket mener at uansett hvilke uhyrligheter som blir utført av vestlige tropper i Afghanistan og Libya, så kan ikke slike terrorangrep forsvares. Likevel er det klart at uten NATOs kriger, så ville mange terrorangrep aldri skjedd.
Terrorister står ansvarlige for sine egne handlinger – men myndighetene står ansvarlig for å dra Norge inn i krig. Den fryktelige situasjonen som folk i Oslo opplever i dag, er hverdagen i Afghanistan og Libya. Det er den tragiske sannheten.
Tjen folket fordømmer uten forbehold terrorismen, og vi oppfordrer alle til å slå ring om hverandre og beskytte hverandre mot frykt og mot hat.
Tjen folket
               
22.07.2011

No hay comentarios: