viernes, 28 de agosto de 2015

TURQUIA Y KURDISTÁN NORTE: TİKKO Kadın Gerillalarından Ekin Wan Anısına Eylem / Declaración sobre el asesinato de Ekin Wan.

TİKKO Kadın Gerillalarından Ekin Wan Anısına Eylem

Cuma, 28 Ağustos 2015 
kadın gerilla
H.Merkezi: ANF’ye düşen habere göre, TKP/ML’ye bağlı TİKKO kadın gerillaları 27 Ağustos günü sabah saat 07.10'da Dersim'e bağlı Geyiksuyu da yapımı yeniden başlatılan bir karakola eylem düzenledi.  Yakın mesafeden etkili vurulan karakolda 2 askerin öldüğü belirtildi. TKP/ ML TİKKO kadın gerillaları tarafından yapılan eylemin Ekin Van anısına gerçekleştirildiği ifade edildi.
Bilindiği üzere Muşun Varto ilçesinde 10 Ağustos günü çıkan çatışmada yaşamını yitiren YJA gerillası Kevser Eltürk (Ekin Wan) askerler tarafından soyulmuş, bu şekilde başında bekleyen askerler tarafından çekilen fotoğraflar medyaya yansımıştı. Gelişen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Muş Valiliği yaşananları kabul etmiş ancak “tepkisini” fotoğrafı sosyal medyaya ulaştıranlara kesmiş ve fotoğrafların yayılmasına hizmet edenlerin tespit edileceğini açıklamıştı.
Ekin Wan’a yönelik erkek egemen, kadın düşmanı zihniyetin bir sonucu olan söz konusu saldırıya karşı kadınlar, coğrafyamızın dört bir yanında sokağa çıkarak eylemler düzenlemişti. Kadınlar, “Ekin Wan direnişimizin çırılçıplak halidir” şiarıyla gerçekleştirdikleri eylemlerde Erdoğan’ın ve AKP’nin kadın düşmanı politikalarına ve özellikle de baskı ve zulme karşı direnişi büyüten kadınlara yönelik düşmanlığına dikkat çekmişti.
TKP/ML TİKKO Kadın Komitesi’de birkaç gün önce elimize ulaşan ve "Ekin Wan Bütün Kadınlara Savaş Çağrısıdır!” başlıklı açıklamasında son dönemlerde yaşanan operasyonlar, tutuklama ve katliamlara dikkat çekerek yaşanan saldırıların faşizmin kapkara yüzünü gösterdiğini belirtmişti.
Açıklamada, “Muş'un Gımgım (Varto) ilçesi idi. Gımgım'da halkın öz yönetim beyanından sonra HPG gerillaları ilçeye girerek ilçede denetimi sağladılar. HPG gerillalarının ilçeden çekilmesiyle birlikte TC'nin polis ve askerleri ilçeye girerek katliama başladı. İnsanlar evdeyken evler yakıldı, yıkıldı. İlçede 4 kişi katledildi. Burada katledilen YJA gerillası Kevser Eltürk (Ekin Wan)'ün cenazesi ise çırılçıplak soyularak teşhir edildi. Ve fotoğrafları çekilerek bütün sosyal medyada yayınlandı. Böylece devletin bütün erkek egemenliği, bir kez daha yüzümüze çarpıldı. Ancak bu yüzleşme kadınlara korku değil savaş çağrısı oldu.” sözlerine yer verilmişti.
TİKKO Kadın Komitesi, açıklamasında, “…Kadın gerillaların cenazeleri karşısında dahi bu kadar alçaklaşabilmektedir. Böyle yaptığında kadınlara gözdağı verebileceğini sanan devlet tam tersine zihniyetini, aklından geçenleri açığa vurmuş ve biz kadınları daha da öfkelendirmiştir. Ekin Wan olayından sonra bütün kadınların öfkesi, hıncı, ellerinde olan ne varsa devlete çarpacaktır/çarpmalıdır! "Kadınlara kim el kaldırıyorsa o eli kırın" diyen Ekin Wan'ın bu sözünü tutacağız ve o elleri kıracağız!” sözleriyle hesap soracağını ifade etmişti.

 http://www.ozgurgelecek.net

No hay comentarios: