domingo, 1 de noviembre de 2015

SUIZA: İsviçre’de Halk Savaşcıları Anıldı! / Homenaxe, onte, aos caidos do TIKKO-TKP/ML en Zürich (ATIK)


Ohne Titel 4

İsviçre’de Halk Savaşcıları Anıldı!


Dersim’in Ovacık ilçesi Mercan Şahverdi mezrasında 21 Ekim gecesi faşist TC güçleri ile TKP/ML-TİKKO gerillalarının arasında yaşanan çatışmada şehit düşen Ünal (Cengiz İçli) Sefkan (Özgüç Yalçın) ve Yurdal (Hakan Çakır) için İsviçre PARTİZAN tarafından 31 Ekim 2015 tarihinde Zürih kentinde bir anma gerçekleştirildi.

Aylardır Türkiye ve Türkiye Kürdistan toprakları kesintisiz bir şekilde ezilenlerin ve devrimcilerin kanları ile sulanmaya devam etmektedir. Suruç, Ankara, Dersim ve daha nice alanlarda devrim ve demokrasi mücadelesi kanla bastırılmaya çalışılmaktadır.

Uzun süredir Dersim alanında devletin cok yönlü ve geniş kapsamlı girdiği operasyonların bir sonucu olarak, PKK ve TİKKO gerillaları devlete cok ciddi kayıplar verdirmiş, halklara umut aşılamışlardır.

Bu umudu aşılayan şehitlerimizi anmak için, 31 Ekim günü İsviçre’nin Zürih şehrinde Partizan tarafından yapılan anma etkinliği, TKP/ML-TİKKO şehitleri Cengiz İçli, Özgüç Yalçın, Hakan Çakır, HPG Dersim eyelet komuta konsey üyesi, Baran Dersim ve yine Dersim’de şehit düşen üç kadın savaşcı için yapılan saygı duruşu ile başladı etkinlik.




Ohne Titel 2

Umudun adları olan şehitlerimiz için yapılan Sinevizyon gösterimin ardından, “Halk Savaşçılar Ölümsüzdür!” sloganları ile birlikte TKP/ML Merkez Komitesi açıklaması okundu. Anmaya katılan Devrimci ve Demokratik örgütlerden, MLKP, SYKP ve Demokratik Kürt Toplum Meclisleri adına konuşma gerçekleştirdiler.

Ardından katılımcılara duygu ve düşünceleri için söz verildi. Özellikle Dersim şehitlerini yakinen tanıyanların, şehitlerimize dair anlatımları oldukca duygulu anlar yaşattı. Şair Ahmet Tan’ın okudugu kavga dolu şiirinden sonra, Küçük müzik dinletisi ve anmada bulunan şehit ailesine verilen karanfil sonrasında katılanlara teşekkür edilerek anma etkinliği bitirildi.

Anma’nın ardından Kobane dayanışma günü olarak ilan edilen 1 Kasım nedeniyle aynı günün akşam saatinde, Zürih merkezinde gerçekleşen yürüyüşte’de Partizan yürekler, Dersim şehitleri pankartıyla yürüyüşte yerini aldı.

No hay comentarios: