martes, 5 de enero de 2016

ALEMANIA: Berlin; Lenin, Luxemburg, Liebknecht`i devrimci bir ruhla anmaya çağrı ! / ATIK - YDG




Lenin, Luxemburg, Liebknecht`i devrimci bir ruhla anmaya çağrı !


Dünya Proletaryasının  3 büyük önderi Vladimir Ilyiç Lenin, Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht her sene olduğu gibi bu yılda, 10 Ocak 2016 Pazar günü saat 10.00 da Frankfurter Tor /  Berlin’de başlayacak  olan yürüyüşle  devrimci bir ruhla anılacaklar.
İşçi sınıfının önderi Lenin ölümsüzler kervanına katıldığında, arkasında tarihin ilk işçi devletini tüm ezilen halklara ve işçi sınıfına miras olarak bıraktı. O, Paris Komününden aldığı tarihsel mirası Ekim devrimiyle taçlandırdı ve işçi sınıfının bilimi Marksizmi bir   üst aşamaya, Marksizm-Leninizm aşamasına ulaştırdı. Emperyalist paylaşım savaşı sırasında yükselen işçi sınıfı hareketinin getirdiği büyük devrimci uyanış, sınıfının kendi önderlerini yarattı.
Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht, sosyal demokratların dünya devrimlerine olan ihanetine karşı tavır alarak işçi sınıfının önderleri ve Almanya devrim tarihinin büyük kavgacıları oldular. Devrimin arifesinde sosyal demokratların ihanetiyle yenilgiye uğradılar. Bu yenilgiden sonra devlet tarafından katledildiler ama arkalarında önemli tarihsel birikim bıraktılar.
Rosa, Karl ve Lenin işçi sınıfı ideolojisi Marksizmin hem ideolojik anlamda geliştiricisi hem de pratikte uygulayıcısı oldular.  Yeni bir dünya yaratma mücadelesinde dünya devrim hareketleri tarihinin kilometre taşları olarak tüm dünya halklarının bilinçlerine ve gönüllerine yazıldılar.
Ölümsüzlüğünün 92. yılında komünist usta Lenin,i  katledilişlerinin 97. yılında devrimci önderler Rosa ve Karl’ı, Emperyalist-kapitalist sisteme olan öfkeyle anmak için, 10 Ocak 2016  Pazar günü Berlin’de yapılacak LLL Yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz

No hay comentarios: