domingo, 11 de octubre de 2015

TURQUÍA Y KURDISTÁN NORTE: TKPML–TİKKO–Rojava Komutanlığı: “hesap soracağız!” / Declaración de los camaradas del TKPML-TIKKO

Publicado en Özgür -Gelecek


H. Merkezi: Dün Ankara’da gerçekleşen kanlı saldırının ardından TKPML–TİKKO–Rojava Komutanlığı, “10 Ekim katliamını unutmayacağız, hesap soracağız” başlıklı yazılı bir açıklama yaptı.
TİKKO Roja’nın resmi facebook hesabından yapmış olduğu açıklamada, “Kadın-erkek, genç-yaşlı, çocuk demeden emekçi bedenlerini ve özlemlerini kana bulayarak paramparça edenler unutmasınlar ki bizler çoktan saflara dizildik” vurgusu yapıldı.
“Çoktan silahlarımızı yağlayarak namlularımızı faşizmin suratına çevirdik” vugusunun yapıldığı açıklamanın tam metnini haber değeri taşıdığı için sizlerle paylaşıyoruz:

10 Ekim katliamını unutmayacağız hesap soracağız…
10 Ekim günü faşizmin başkentinde Ankara’nın merkezinde büyük bir katliam yaşandı. İşçilerin-emekçilerin-ezilenlerin barış ve kardeşlik özlemine-talebine bir kez daha kan damlatıldı. Bir kez daha görüldü ve anlaşıldı ki, eğer “barış ülkeyi en az savaştaki” kadar tam bir yıkımla tehdit ediyorsa, barışı kabul etmek neye yarar. Barış özleminin ve talebinin her dile getirilmesinde faşizmin barbar saldırılarıyla daha büyük bir yıkımla emekçi ellerimiz ve bedenlerimiz paramparça ediliyorsa, sokak ve caddelerimiz kan gölüne çevriliyorsa o zaman devrimci savaşa sarılmaktan başka bir yolumuzun olmadığını artık anlamalıyız.
Artık anlamalıyız ki barış özlem ve isteklerimiz ancak faşizme karşı silah elde savaşarak gerçek olur. Artık anlamalıyız ki barışa dair hiç bir söz ve vaat savaşılmadan gerçekleşemez. Paranın ve zulmün tanrıları alaşağı edilmedikçe gökyüzüne kansız bakamayız. Caddeler ve meydanlarda cellatlar ve çakallar var olduğu sürece barış asla gerçek olmayacaktır.
Kadın-erkek, genç-yaşlı, çocuk demeden emekçi bedenlerini ve özlemlerini kana bulayarak paramparça edenler unutmasınlar ki bizler çoktan saflara dizildik. Çoktan silahlarımızı yağlayarak namlularımızı faşizmin suratına çevirdik. Ve tarihinde kan ve katliamdan başka hiç bir politikası olmayan faşist TC devleti çok iyi bilsin ki hiç bir katliam ve soykırım bizleri diz üstü çökerterek yaşamaya mahkum edemez. Özgürlük ve kurtuluş yolunda bedel ödemek gerekiyorsa ödemeye hazırız. Ve artık gerilla savaşı hiç olmadığı kadar emekçilerin ve ezilenlerin yaşamında ve sofrasında ağır bir yer ediniyor. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki özgürlük ve kurtuluş ancak silah elde savaşarak kazanılır.
Hesabını soracaklarımızın listesine dizilmiş olduğumuz saflarda bir yenisini daha ekledik.

KAHROLSUN 10 EKİM KATLİAMI-KAHROLSUN FAŞİZM
10 EKİM KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ
BARIŞ ÖZLEMİMİZ, DEVRİMCİ SAVAŞ İDEALİMİZ OLACAKTIR
BARIŞ, SİLAHLARIN NAMLUSUYLA GERÇEK OLACAKTIR
 
TKPML–TİKKO–ROJAVA KOMUTANLIĞI
 
EKİM 2015”

No hay comentarios: