lunes, 26 de octubre de 2015

TURQUÍA Y KURDISTÁN NORTE: Katil polis bir nefesimizi daha çaldı: Dilek Doğan

dilek_dogann


İstanbul: Küçükarmutlu’da 8 gün önce polis tarafından evlere yapılan baskında göğsünden vurulan Dilek Doğan tedavi gördüğü Okmeydanı Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.
Her gün katliamlarına ve cinayetlerine bir yenisini ekleyen katil devletin katil polisi, Ankara Katliamı’nın ardından “Terörün kökünü kazıyacağız” diyerek operasyonlar dizisini yeniden başlatarak yine devrimci, demokrat ve yurtsever halkı hedef aldı. Bu kapsamda 8 gün önce Küçükarmutlu’da ev baskını yapan polis kendilerine itiraz eden 25 yaşındaki Dilek Doğan’ı göğsünden vurdular.
Dilek tam 8 gündür Okmeydanı Hastanesi’nde yoğun bakımdaydı. Hastaneye getirildiği ilk gün kalbi duran ve bu yüzden beyninde ödem oluşan Dilek’e doktorlar müdahale edemiyor ve ödemin kendiliğinden yok olmasını bekliyorlardı. Ancak Dilek, Halkın Hukuk Bürosu’nun twitter hesabından yaptığı bilgilendirmeye göre saat 17.30’da yaşamını yitirdi.
Mücadele edenlere, zalimlere baş eğmeyenlere karşı düşmanlığı ile meşhur faşist devletin katil polisi bir nefesimizi daha çaldı ve hesabı sorulacaklar listesine bir dava daha eklendi.

www.yenidemokratkadin.net

No hay comentarios: